Poslední tanec sezóny, aneb jé jé jé 18.11.2012

31.12.2012 02:04

OBRAZEM: Tanečníci z Klatovska sbírali cenné kovy na soutěži

Taneční soutěž v Klatovech

Klatovy – Několik zlatých, stříbrných i bronzových medailí zůstalo v neděli na Klatovsku mezi tanečníky. V kulturním domě Klatovy se totiž konal již třetí ročník pohárové soutěže tanečních formací, kterou organizovalo občanské sdružení Marty Dance Klatovy a Městské kulturní středisko Klatovy.

„Tato pohárová taneční soutěž nesla název „Poslední tanec sezony aneb jé, jé, jé". Na parketu se prostřídala hudba různých žánrů, na kterou předvedlo svá vystoupení 155 tanečníků z tanečních souborů z Plzně, Domažlic, Bezděkova a Klatov," popisuje program akce Martin Čabrada z organizačního týmu soutěže.

„Tanečníci všech věkových kategorií předvedli své choreografie v disciplinách Dance Art, Show Dance, Street Dance, Disco a Plesové formace. Diváci tak mohli sledovat opravdu pestrou podívanou," pokračuje Čabrada.

O vítězích soutěže rozhodovala letos pětičlenná porota složená z předních tanečníků. Ta zasedla ve složení Tomáš Kuťák, Martina Trojanová, Lucie Vokurková, David Karas a Zdeněk Karas.

„S letošní soutěží jsme byli moc spokojeni, máme řadu medailí, tak z toho máme takovou radost. Soutěž byla spíš regionálním kláním, ale stálo to za to, akce byla výborně připravená a moc se nám na ní líbilo," nechala se slyšet Markéta Lukášová, která spolupracuje hned s několika klatovskými skupinami.

Tanec a taneční soutěže prý do Klatov patří. Funguje tam celá řada tanečních souborů a zájem mládeže o tanec rok od roku roste.

„Naše taneční skupina Marty Dance zaznamenala velký nárůst zájmu mladých lidí o tanec. Zatímco loni nás bylo osmnáct, letos jsme na 45 členech a zájem je už od těch nejmenších," informuje Čabrada.

„Kdyby v Klatovech byly další taneční skupiny, určitě by si našly další tanečníky. Tanec zažívá boom a je to dobře," pokračuje Lukášová.

Zájemci o tanec si prý mají rozhodně z čeho vybírat. Taneční soubory jsou v Klatovech při kulturním středisku, ZUŠ, DDM, Sokolu a jinde. Taneční skupina Marty Dance působí například jako samostatné občanské sdružení.

„Tanec je stejně jako jiné koníčky nebo sporty drahou záležitostí. Přesto se snažíme poskytnout zájemcům ty nejlepší lektory a služby," dodal Čabrada.

„Byla to rozhodně výborná podívaná. Mně osobně se nejvíce líbilo představení Hlas srdce. To byla podívaná, alespoň pro mě," nechala se slyšet divačka Martina Karasová.

Autor: Ludvík Pouza